Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlapon

free hit counters
Az új honlapunk: http://www.lfk-gyor.hu/hu/liszt-ferenc-korus-gyor iWiW:  http://iwiw.hu/i/Liszt-Ferenc-KORUS-KORUS-Gyor-13701616/adatlap

               Győri Liszt Ferenc Kórus 

    A próbaterem a Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Szakigazgatási Szerve iroda házában -Győr, Szabolcska u. 1.- található. Próbarend hétfő és csütörtök 17.50 - 19.50 óra között.  http://www.facebook.com/profile.php?id=100000765301869&sk=info 

lisztfkorusgyor@gmail.com

Hetven dalt szerető ember - munkások, hivatalnokok, iparosok, pedagógusuk, diákok - 1952-ben az éneklés öröméért összegyűlt, és kórust alapított. A kórus vezetője és alapítója Halmos László győri zeneszerző volt. Kezdetben mozgalmi dalok, madrigálok, Kodály és Bárdos népdalfeldolgozásai voltak a kórus műsorán. Műsorunk egyre színesebb lett, színvonala emelkedett, számos meghívást kaptunk, szerepeltünk az ország területét bejárva. A rádiófelvétel ízét is megismertük, amit számos mikrofon előtti szereplés követett. Számos külföldi és hazai koncert öregbítette a kórus ekkor egyre jobban kialakult hírnevét. Vendégszerepeltünk Drezdában, Erfurtban a lengyelországi Lublinban, Ausztriában. 1981  a finnországi Kuopió Győr testvérvárosa várta a Kodály országából érkező énekeseket. Ez a kapcsolat a mai napig fenn áll, hisz azóta még két alkalommal jártunk Finnországban. 1994 egy újabb folyamat kezdete, ekkor találkozik először a Wangen város Oratórikus Kórusa  együttesünkkel és ettől az időponttól rendszeres előadója az oratórikus műveknek Németországban és hazánkban, közösen a Győri Filharmónikus Zenekarral. Haydn: Évszakok, Verdi: Requiem, Orff: Carmina Burana, Beethoven: IX. Symfonia, Brucner: Te Deum, Haydn: Teremtés, Handel: Judas Makkabeus, Bach: János passió, Mozart: Requiem, C-moll mise... és folytathatnánk a sort. Együttesünk vezetőinek kezdettől fogva - a mai napig - az volt a célja, hogy megtanuljuk és bemutassuk a magyar és a világ kórusirodalmának gyöngyszemeit, amelyeket lehetőségeink, képességeink szerint olyan magas színvonalon tudunk előadni, hogy gyönyörűséget, szellemi gazdagodást jelent magunknak és közönségünknek.

Kórusunk vezetője Molnár Gabriella, akinek fiatalos lendülete, szuggesztív egyénisége, biztosíték a kórus további színvonalas fejlődésének.

 A KARNAGYOK: Halmos László 1952-1953, Kőhalmi János 1953-1971, Valastyán Mihály 1971-1992, Ujvári Mária 1992-1999, Balogh Eszter 1999-2003, Haui Lóránt 2003-2006, Molnár Gabriella 2007-

Ezúton szeretnénk az olvasóknak figyelmét felhívni, akik szívesen énekelnek és csatlakozni szeretnének a megfelelő humorral gazdagított, jó közösségből álló amatőr énekkarhoz, azok jelentkezését szeretettel várjuk.

 Üzenetküldés
2012-ben 60 ÉVES A GYŐRI LISZT FERENC KÓRUS! Keressük kórusunk tagjait, akik, a régmúlt időkben énekeltek az együttesben. A jubileumi hangversenyre való meghíváshoz tisztelettel kérjük, hogy jelezzék nevüket, elérhetőségi címüket valamilyen formában.

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Matyi [ 2022-02-27 03:42 ]

Ez egy második tesztüzenet az LFK régi honlapjáról.
Ha megkapod, kérlek, mihamarabb és feltétlenül tájékoztass róla, hogy tudjam, kik kapnak emailt, akik ebből a második beviteli mezőből írnak!
Köszönöm.

Mezei Mátyás
LFK kommunikációs referens
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!